Mijn werkwijze: nader uitgelegd!

keuzes-maken-vanuit-je-hart-5-manieren-pas-ze-toe-4787-w800Wanneer mensen voor een eerste kennismaking of consult komen, verwachten ze vaak dat ik een methodiek volg die al vast ligt.  Dat is bij vele hulpverleners ook het geval. Ik wil niet zo werken en ik leg graag de reden uit waarom ik daar niet voor kiest.

In de tijd van nu zijn en worden kinderen geboren die iets anders nodig hebben als in het gebruikelijke systeem aangeboden wordt. In het westen en zeker ook in Nederland zijn wij gewend geraakt te denken in hokjes, alles is zoveel mogelijk gekaderd en door wetjes en regels vastgelegd. Dat gaat ten koste van de eigenheid  en creativiteit van de mens en in mijn werk met name de kinderen. Ieder kind is anders en ieder kind heeft een eigen manier van kijken, van voelen, van redeneren. Dat maakt kinderen juist zo mooi .

Wanneer kinderen vastlopen, probeer ik graag zo dicht mogelijk bij het kind zelf te blijven en uit te gaan van wat het kind prettig vindt en hoe het leert/voelt/het liefste werkt. Bij de een is dat door zich creatief te uiten, de ander door (rollen)spel, weer een ander kletst er op los. En weer een ander wil helemaal niet met mij werken of vindt het na een tijdje welletjes. Een kind voelt vaak nog heel puur en zuiver en als dat niet het geval is, probeer ik naar dat gevoel terug te gaan en het kind zich weer te laten verbinden en te laten voelen: Je bent goed zoals je bent!

Het kan zijn dat een kind een paar jaar begeleiding vraagt, vijf keer,  tien keer,  maar het kan ook eenmalig zijn. Sommige kinderen komen wel eens met tussenpozen terug. Alles is daarin prima.

Dat vraagt van mij een flexibele houding en ook een afstemming op de ander en goeie evaluaties. Maar daardoor bereik ik vaak meer, dan een kind eindeloos te begeleiden, zonder vooruitgang.

Wordt coaching vergoedt? Nee, daar heb ik niet voor gekozen. Ook daarin zou ik erg veel moeten doen volgens wetjes en regeltjes van anderen en dat is niet waar ik voor kies.

Voor mij is het van belang dat ik begeleid vanuit het hart. Is dat commercieel slim? Waarschijnlijk niet. Voelt het goed: zeker. Wat ik zo belangrijk vindt: trouw blijven aan jezelf en je hart volgen. Kan ik alleen doorgeven, door er zelf mee te beginnen.

Zoek je iemand die begeleiding biedt vanuit gevoel en behoefte, dan kan ik kijken wat ik voor je kan doen. En nodig ik je uit me te mailen (info@kindbegeleidingmarleen.nl) of bellen (06-10532355).

communicatie-van-hart-tot-hart1