Marleen

Als je mijn site bezoekt, wil je natuurlijk ook weten wie ik ben.

Een klein stukje over mij om dat te verduidelijken. Als klein meisje was ik enorm verlegen en observeerde ik alles om me heen. Ik voelde en zag van alles, maar kon het niet geplaatst krijgen. Mijn reactie was dan : mezelf terugtrekken en piekeren over DE oplossing want er zaten zoveel vragen in mijn hoofd. Maar DE oplossing, die bleef uit…

Ik groeide op, ging studeren en werd juf. Dat ging me goed af , maar ik raakte met mezelf in de knoop, want ik zag , voelde en hoorde zoveel. Maar het was de bedoeling dat ik vooral bezig was om het schooljaar tot een positief eind te brengen met goeie resultaten. Laat me dat nu het allerminste boeien. Ik maak graag tijd voor de groep, voor de sfeer en voor het kind individueel, maar daar is geen tijd voor in het hedendaagse onderwijs. En dat ging me steeds meer tegenstaan.

Ondertussen was ik zwanger van mijn oudste zoon en tijdens die zwangerschap volgde een scheiding, met alle verdriet dat daarbij komt kijken. Mijn zoon werd geboren en ik voedde hem 5 jaar lang alleen op, tot ik mijn huidige man tegen kwam. In die periode leerde ik heel veel over mezelf en over mijn zoon. Wat waren er veel overeenkomsten en wat was dat toch? Hooggevoeligheid en beelddenken kwamen in mijn leven en er vielen heel veel kwartjes. Dat was al die jaren waarom ik me zo anders voelde, anders dacht en waarom mijn zoon tegen dezelfde dingen aanliep.  Ik volgde legio cursussen en opleidingen en begon voor mezelf.

Inmiddels ben ik getrouwd met mijn huidige man en hebben we er samen nog een zoontje bijgekregen. En zo vormen wij een mooi, samengesteld gezin, waarin we een weg hebben gevonden die voor ons werkt . Waarin we onszelf kunnen zijn en ons kunnen ontwikkelen op onze mooie eigen manier.

In de loop van de jaren heb ik veel kinderen en ouders mogen begeleiden en doe ik het werk waar ik me zo thuis bij voel: werken met mijn hart, hoofd en handen!

En ondertussen…ben ik nog altijd op zoek naar antwoorden op grote levensvragen. Maar weet ik waar ik kan zoeken en wie mij daarin begrijpen. Dat gun ik iedereen. Wil je met me in gesprek? Mail me of neem contact op via het contactformulier.

MarleenSlider